Over ons

Op het Antwerpse Kiel (tussen de Waarlooshofstraat en de Bosschaertstraat) opende GZA Zorg en Wonen woonzorgcampus Hollebeek. Deze moderne campus bundelt verschillende vormen van zorg voor ouderen:

  • woonzorgcentrum met 117 woongelegenheden
  • kortverblijf met 3 woongelegenheden
  • dagverzorgingscentrum
  • 46 assistentiewoningen

Het woonzorgcentrum

Woonzorgcentrum Hollebeek telt 117 woongelegenheden. Alle bewoners beschikken over een eigen leefruimte die zij indien gewenst zelf kunnen inrichten.

Hollebeek is de nieuwe huisvesting voor de bewoners van woonzorgcentrum Goudblomme. De meeste bewoners verhuizen mee naar Hollebeek. Maar er zijn nog plaatsen vrij voor nieuwe bewoners. Wie belangstelling heeft, kan zich aanmelden.

U kunt hier meer lezen over wat een woonzorgcentrum is en wie hier terecht kan.

Assistentiewoningen

Op woonzorgcampus Hollebeek realiseert GZA Zorg en Wonen ook 46 erkende assistentiewoningen. Vroeger noemde men dit “serviceflats”: aangepaste individuele woningen voor ouderen vanaf (veelal) 65 jaar, die zich nog zelfstandig kunnen verplaatsen en hun leven en huishouden zelf organiseren.

De woningen zijn zo ingericht dat u zo lang mogelijk zorgeloos en in alle comfort volledig zelfstandig kunt wonen en leven. Tegelijk biedt de nabijheid van het woonzorgcentrum heel wat extra voordelen. Zo kunt u als bewoner van een assistentiewoning rekenen op noodhulp (24 uur op 24 uur) of deelnemen aan bepaalde activiteiten van het woonzorgcentrum. U kiest zelf of u wilt deelnemen of van welke diensten dat u gebruik wenst te maken.

Woont u in een assistentiewoning maar heeft u na verloop van tijd toch meer zorg nodig? Dan krijgt u bovendien voorrang wanneer er een ruimte vrijkomt in het woonzorgcentrum. Zo is zorg op maat altijd gegarandeerd.

Oplevering van de assistentiewoningen is gepland in 2017.

Meer informatie

Heeft u belangstelling voor een ruimte in het woonzorgcentrum? Of huurt/koopt u graag één van de 48 assistentiewoningen? Contacteer dan Rudi Janssen, woonzorgmanager van Hollebeek: 03 231 06 40.

GZA Hollebeek
Turnersstraat 38
2020 Antwerpen

tel. 03 231 06 40