27 feb 2018

Zware verkeershinder in tweede week paasvakantie

Herstellingen aan Antwerpse ring


Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) zal in de tweede week van de paasvakantie ingrijpende herstellingswerken uitvoeren op de Antwerpse ring (R1) ter hoogte van Deurne. Hierbij zullen vier rijstroken van de ring ingenomen worden, hetgeen zware verkeershinder zal veroorzaken.

Zes dagen hinder op de ring

De werken zullen zes dagen en zeven nachten duren en vinden plaats in de tweede week van de paasvakantie: van maandagavond 9 april tot en met de nacht van zondag 15 op maandag 16 april.

Om de werken veilig te kunnen uitvoeren zullen vier rijstroken van de ring in de richting van Nederland ingenomen worden (drie voor de herstelling en één veiligheidsstrook). Om de hinder te spreiden zal het verkeer richting Nederland via een doorsteek in de middenberm twee extra rijstroken krijgen op de binnenring.

  • Het verkeer op de ring richting Nederland heeft vier rijstroken ter beschikking waarvan één is voorbehouden voor verkeer dat van de E313 komt. Het verkeer richting Gent heeft nog drie rijstroken ter beschikking.
  • De afrit en de oprit Deurne worden afgesloten tijdens de werken. Verkeer moet omrijden via de op- en afrit Merksem.
  • De aansluitingen van en naar de E313 blijven steeds open. De aansluiting van de E313 op de ring zal echter op één rijstrook gebracht worden.

In de weken voorafgaand aan de werken zal 's nachts een tijdelijke doorsteek gemaakt worden. De hinder hierdoor zal beperkt zijn.

Wie in de tweede week van de paasvakantie naar één van onze voorzieningen in Antwerpen komt, kan dat beter doen met het openbaar vervoer. Slimme manieren om Antwerpen te bereiken zijn te vinden op www.slimnaarantwerpen.be. Verplaatst u zich toch met de wagen doet u er goed aan u voor uw vertrek te informeren over de verkeerssituatie via www.verkeerscentrum.be

Alle informatie, kaartmateriaal en de laatste updates over de werf kunt u terugvinden op de website www.wegenenverkeer.be/antwerpen.