27 jan 2015

NERF

Een theatervoorstelling van Ultima Thule en Zefiro Torna


Dit figurentheater (ook bekend van de Zomer van Antwerpen)  wordt wegens groot succes hernomen doorheen Vlaanderen (tussen 7 januari en 8 maart).

NERF wordt ook opgevoerd in Wuustwezel.  Op donderdag 5 februari 2015 om 20u in GC Kadans (Achter d’Hoven).  De organisatie ervan gebeurt door praatcafé Noorderlicht.

NERF is het verhaal van Frans en Hélène, beiden 106 jaar oud. Van die 106 levensjaren hebben ze er 80 samen doorgebracht. Een eiken bruiloft. Zo heet dat. Een zorgvuldige opeenstapeling van jaarringen. En ineens zijn ze daar: herinneringen.

Tussen al die herinneringen zit Hélène verstopt. Dat weet Frans!

In NERF wordt het knoestige bestaan van een koppel ontschorst tot er enkel een dunne, kloppende levensader overblijft. Ontroerende, treurige, komische dialogen en taferelen maken deel uit van een ononderbroken, zinnebeeldige metamorfose. Figuren transformeren, woorden worden overbodig, klanken dunnen uit. Tot hun essentie.

“Het geoliede poppenspel plus het virtuoze gezang dat het omhult, maakt NERF tot een rakend portret van “la tendre geurre” zoals Brel de verweerde maar stevig gewortelde liefde tussen twee mensen definieerde.”

“Deze voorstelling is een aanrader voor al wie gelooft in de duurzaamheid van de liefde en de buigzaamheid van de pijn. Ze verdient dan ook de allerhoogste quotering alleen al omdat levenloze voorwerpen ontroerend een publiek aan het huilen kunnen brengen.”

www.ultima -thule.be    en  www.zefirotorna.be

Bestel snel uw tickets  op tel. 03 641 63 54 op werkdagen van 9 tot 12 uur of mail: dienstencentrum(at)ocmwkalmthout.be