21 dec 2015

GZA geit uit Geitenparade wordt geveild

Bied op één van de kleurrijke beeldjes van de Geitenparade!


Wilt u een uniek aandenken aan het Wilrijkse feestjaar in huis halen en tegelijk een goed doel steunen? Bied dan op een van de kleurrijke beeldjes van de Geitenparade! Die worden online geveild tussen 21 december en 6 januari.

In 2015 blies het district Wilrijk maar liefst 1250 kaarsjes uit. Dat werd gevierd met een reeks evenementen. De meest kleurrijke was ongetwijfeld de Geitenparade, een openluchttentoonstelling over heel Wilrijk van vele tientallen geitjes. Deze polyesteren beeldjes werden één voor één versierd door de meest uiteenlopende kunstenaars.
De dienst communicatie en de bewoners van woonzorgcampus Sint-Bavo decoreerden ook een geitje. De GZA geit stond gedurende een tijdlang op het voorplein van campus Sint-Augustinus.

Een honderdtal exemplaren wordt nu geveild. De volledige opbrengst gaat naar de Wilrijkse vzw (W)Onderweg. Die zet zich in voor normaal begaafde 16-plussers met een autismespectrumstoornis.

Openbare veiling en online verkoop

De zeven mooiste geitjes worden per opbod verkocht tijdens de nieuwjaarsreceptie van het district. Die vindt plaats op zaterdag 2 januari in het Wintervuurdorp op de Bist. De bekende veilingmeester Peter Bernaerts zal er tussen 14 en 15 uur zijn uiterste best doen om de prijzen zo hoog mogelijk te doen oplopen. Onze GZA geit is één van deze zeven beelden dat openbaar geveild wordt.

De meer dan 90 andere beeldjes worden tussen 21 december en 1 januari online geplaatst op de Facebookpagina van het district Wilrijk. U kunt er uw bod uitbrengen. Op woensdag 6 januari om 12 uur stopt de veiling en worden de beeldjes toegewezen aan de hoogste bieder. Voor alle beeldjes geldt een startprijs van € 25,00.

Wilt u een uniek Wilrijks kunstwerk in uw woonkamer? Of hebt u altijd al gedroomd van een tuin vol geitjes? Sla dan nu uwslag!

Praktisch

 • Openbare verkoop van de zeven mooiste beelden van de Geitenparade
  zaterdag 2 januari 2016 tussen 14 en 15 uur
  The Barn (Wintervuurdorp) op de evenementenzone van de Bist, 2610 Wilrijk
  gratis toegang - meer info
 • Online verkoop van de andere beeldjes van de Geitenparade
  van maandag 21 december 2015 tot woensdag 6 januari 2016
  www.facebook.com/districtwilrijk