13 dec 2013

Dr. Wauters verkozen tot voorzitter van Zorgnet Vlaanderen

Afgevaardigd bestuurder GZA combineert deze nieuwe taak met zijn huidige rol.


De statuten van Zorgnet Vlaanderen, het verbond van de Vlaamse zorginstellingen, bepalen dat de Raad van Bestuur om de 4 jaar een nieuwe voorzitter uit zijn bestuursleden kiest. Na het doorlopen van de gebruikelijke procedure werd dr. Etienne Wauters op 12 december 2013 aangesteld als nieuwe voorzitter van Zorgnet Vlaanderen.  

GZA heeft altijd veel energie en tijd gestoken in het verdedigen van de belangen van de zorginstellingen bij de overheid. We zijn dan ook trots dat dr. Etienne Wauters als afgevaardigd bestuurder van GZA, toch één van de grotere zorgorganisaties in Vlaanderen, hierbij een trekkende en sturende rol kan spelen. Een sterke sectororganisatie vervult een belangrijke rol in deze tijden waar de zorgorganisaties onder grote (maatschappelijke) druk staan.

Etienne Wauters zal GZA uiteraard niet verlaten, maar zal deze taak combineren met zijn huidige rol binnen GZA. De Raad van Bestuur en het directiecomité van GZA zullen hem in beide rollen ten volle ondersteunen en wij wensen hem alvast veel succes bij deze nieuwe uitdaging.