26 mrt 2013

Bewoners Goudblomme figureren in Parsifal

Samenwerking met Vlaamse Opera


Op dinsdag 26 maart gaat 'Parsifal' in première in de Vlaamse Opera te Antwerpen. De voorstelling verhuist vanaf april naar Gent.
De bewoners van GZA woonzorgcentrum Goudblomme figureren in de voorstelling en zullen dus ook samen met de cast op reisvoorstelling gaan.

Tijdens het Wagnerjaar knoopt de Vlaamse Opera weer aan bij de aloude traditie om rond de paastijd Parsifal te spelen. Een stuurloze riddergemeenschap verzameld rond de mysterieuze Graal wachtend op een redder. Hun leider Amfortas liet zich verleiden door Kundry, een handlangster van de verstoten Klingsor. Dan duikt Parsifal op, vol onschuld maar met goede bedoelingen. Is hij de “reine dwaas” die Amfortas kan genezen?

In een onaards verhaal, doordrenkt met christelijke symboliek, condenseert Wagner zijn morele levensbeschouwing aan het eind van zijn leven. Hij werkte 25 jaar aan deze mythische opera, die ook zijn laatste zou worden. De haast sacrale muziek voert je letterlijk mee naar een andere wereld. Geen opera die zo vatbaar is voor verschillende interpretaties als dit ruim vijf uur durende epos.

U kunt de voorstelling bijwonen in Antwerpen op 26, 29 & 31 maart en vervolgens op 3 en 5 april. Vanaf april reist het gezelschap door naar Gent met voorstellingen op 20, 23 en 26 april.

Kaarten voor de voorstellingen in Antwerpen en Gent zijn nog beschikbaar en kosten tussen €  14,00 en € 103,00. Bestellen kunt u via www.vlaamseopera.be